Pietro Pellegri, a Genoa 16 éves támadója, egyéni rekordokat tekintve, sikeresebben indította pályafutását, mint Del Piero, Totti, vagy éppen Baggio.

A Serie A előző idényének utolsó fordulója igencsak izgalmasra sikeredett. Természetesen, a show-t Francesco Totti búcsúmeccse vitte el, ugyanakkor a reflektorfény egy sugara a Genoa támadójára, Pietro Pellegrire irányult. A mindössze 16 éves tehetség megszerezte első találatát az olasz élvonalban, és ezzel kis híján tönkretette a római fiesztát. Pellegrinek nem ez volt az első fellépése a legmagasabb osztályban, ugyanis 15 évesen és 280 naposan debütált a kikötővárosiaknál. Ezzel pedig ő lett minden idők legfiatalabb játékosa, aki bemutatkozhatott a Serie A-ban, és egy 80 éves rekordot adott át a múltnak.

Pietro Pellegri Pellegri Genoa Olasz foci Serie A rekord Del Piero Totti Baggio Inzaghi
Pellegri rövid idő alatt több rekordot is döntött

Az olasz élvonalban nem jellemző a fiatal tehetségek hamar mélyvízbe dobása, sokkal inkább először kölcsönadják őket – akár többször is - alsóbb osztályú csapatoknak a csizmán belül. Pellegri azonban meggyőzte a Genoa vezetőit, hogy érdemes vele számolni. A 2017/18-as szezon első három bajnokiján nem kapott lehetőséget, majd elérkeztünk múlt vasárnapig. A negyedik fordulóban a Grifone a Lazio együttesét látta vendégül. Ivan Juric mesternek egy sajnálatos sérülés miatt hamar változtatnia kellett, és már a 33. percben pályára küldte Pellegrit. Az ifjú titán pedig, ha már megkapta a bizalmat, élt is vele, és duplázott. A dolog szépséghibája, hogy a rómaiak ennek ellenére is 3-2-re nyertek, így elvitték a három pontot. Pellegri azonban ismét történelmet írt, ugyanis ő az első, 21. században született játékos, aki duplázni tudott az európai topligák valamelyikében.

A Campione utánajárt, hogy az utóbbi húsz év olasz csatárfenoménjainak, hány évesen sikerült megszerezniük az első találatukat a Serie A-ban.

Francesco Totti

Az AS Roma klubikonját hamar bedobták a mélyvízbe. 1994 szeptemberében, három nappal a tizennyolcadik születésnapja előtt szerezte meg első találatát a legmagasabb osztályban. Totti a Foggia Calcio elleni, 1-1-re végződő mérkőzésen talált be először. Visszavonulásáig 619 bajnokit játszott, amiken 250 alkalommal volt eredményes, ezzel az örökranglista előkelő, második helyét foglalja el.

Pietro Pellegri Pellegri Genoa Olasz foci Serie A rekord Del Piero Totti Baggio Inzaghi
Totti abban az évben bajnoki címet nyert, amikor Pellegri született

Alessandro Del Piero

A Juventus legendás tízesének sem kellett sokat várnia, hogy felkerüljön a góllövőlistára. 18 évesen és 10 hónaposan a Reggiana együttese ellen esett át a tűzkeresztségen, 1993 szeptemberében. Ezt követően Del Piero még 207 találatot jegyzett 513 mérkőzésen.

Roberto Baggio

Az egyik, ha nem a legnépszerűbb olasz labdarúgót pályafutása elején nem kerülték el a sérülések. Baggiot 1985-ben igazolta le a Fiorentina, első találatára mégis 1987 májusáig várnia kellett. Ekkor Diego Maradonát is a soraiban tudó Napoli kapuját vette be, az 1-1-re végződő találkozón. Baggio a legpatinásabb olasz csapatokban is megfordult, összesen 205 találat fűződik a nevéhez, amihez 452 bajnokira volt szüksége.

 Filippo Inzaghi

A lesen született csatár kilóg ebből a díszes társaságból, ugyanis Inzaghinak egészen a 22 éves koráig várnia kellett első Serie A-s találatára, amit a Parma színeiben szerzett, éppen a szülővárosa, vagyis a Piacenza csapata ellen, 1995 októberében. Super Pippo összesen 370 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, amiken 156 alkalommal volt eredményes.

Az összeállításból kiderült, hogy a legnagyobb olasz játékosok már nagyon fiatalon meghatározó emberei voltak csapataiknak. Pellegri, ha folytatja ezt a megkezdett utat, akkor minden esélye megvan, hogy világsztár legyen. Az olasz bajnokságnak, és a válogatottnak pontosan ilyen tehetségekre van szüksége, hogy újra régi fényében tündököljön.