Egyhangú szavazás után megválasztották a 2017-es Arany Kuka-díj győztesét.

Olasz foci Olaszország Gabriel Barbosa Gabigol Arany Kuka-díj Inter Olasz foci Olaszország Gabriel Barbosa Gabigol Arany Kuka-díj Inter

 

Olaszországban nagy hagyománya van az Arany Kuka-díjnak (Bidone d’oro), amelyet annak a játékosnak szavaznak meg, aki a legnagyobb csalódást keltette az adott naptári évben a Serie A-ban. 2017-ben az Inter támadója, Gabriel Barbosa kapta a nem éppen elismerő díjat. A 21 éves brazil játékos 2016 nyarán, közel 30 millió euró ellenében érkezett a milánóiakhoz a Santostól. A Nerazzurrinál hatalmas reményeket fűztek a Gabigol becenévre hallgató labdarúgóhoz, akinek finoman szólva sem sikerült maradandót alkotnia. Az előző szezonban mindössze 113 percet játszott a Serie A-ban, és egy gólt szerzett.

A 2016/17-es idényben több edzőváltás is volt az Internél, de egyik tréner sem számított rá, ami azért elég beszédes. A milánóiak a nyáron kölcsönadták Barbosát a Benfica együttesének, ahol szintén nem tudott élni a kínálkozó eséllyel. A WhoScored adatai alapján, összesen 13 percet játszott a bajnokságban. A portugál klubnál meg is köszönték az eddigi munkáját, és felbontották a kölcsönszerződést, így vissza kellett térnie az Interhez. Luciano Spalletti azonban nem számít a brazil támadó szolgálataira, így Barbosa visszakerülhet nevelőegyesületéhez, a Santoshoz.

Nem is kérdés, hogy Gabigol a borzasztó teljesítményével rászolgált az Arany Kuka-díjra. Ezt a nem éppen pozitív elismerést egyébként Adriano kapta meg a legtöbbször, szám szerint háromszor.