Csoportos nemi erőszakkal vádolja a milánói bíróság a brazil válogatott cselgépet.

Olaszország Serie A Olasz foci börtön Robinho AC Milan Milánó Olaszország Serie A Olasz foci börtön Robinho AC Milan Milánó

 

A The Telegraph információi szerint az olasz bíróság azzal vádolja Robinhót, hogy 2013-ban öt társával együtt megerőszakolt egy 22 éves albán nőt Milánó egyik szórakozóhelyén. A 33 éves, százszoros brazil válogatott támadó, és barátai először leitatták, majd megerőszakolták áldozatukat. Robinho akkor az AC Milan alkalmazásában állt.

A milánói bíróság elsőfokon kilenc év börtönbüntetésre ítélte a cseleiről elhíresült brazil sztárt, valamint elrendelt egy 60 ezer eurós kártérítést, amire az áldozat a szenvedései miatt jogosult.

Bár a bíróság kimondta első fokon Robinho felett az ítéletet, de az olasz igazságszolgáltatási rendszer lehetővé teszi a több szintű fellebbezést, így a büntetés letöltését csak ezek végeztével kell megkezdeni.

- Az állítólagos esemény már több évvel ezelőtt történt, Robinho pedig már korábban is tisztázta magát. Akkor is állította, hogy nem vett részt az incidensben. Megtettük az ilyenkor szükséges jogi lépéseket – nyilatkozta Marisa Alija Ramos, Robinho ügynöke, és egyben ügyvédje.

Robinho jelenleg a brazil Atlético Mineiro futballistája, de korábban több évet játszott a Real Madridban, a Manchester Cityben, és az AC Milánban, de Kínában is légióskodott egy rövid ideig. A brazil válogatottban 100 mérkőzés alatt 28 találatot jegyzett.