Pablo Daniel Osvaldo 2016-ban többek között a Sevillától is kapott ajánlatot, de éppen akkor kezdődött egy rockfesztivál, és inkább oda ment.

Olaszország Osvaldo Serie A Olasz foci nyilatkozat

 

Pablo Daniel Osvaldo 2016-ban, 30 éves korában hagyott fel a profi labdarúgással. A jelenleg 31 éves argentin-olasz kettős állampolgárságú excsatár többek között a Juventus, az Inter, a Roma, a Southampton, és a Boca Juniors játékosának is mondhatta magát. A legjobb teljesítményt az örök városban nyújtotta, ahol két év alatt 49 bajnoki mérkőzésen 27 alkalommal vette be az ellenfelek hálóját. Az olasz válogatottban tizennégyszer lépett pályára, és négy gólt szerzett. A Johnny Depp hasonmásként becézett Osvado nehéz természetű labdarúgónak számított, ezért szép számmal akadtak balhéi is.

A Roma játékosaként eltiltását töltve ahelyett, hogy a lelátón nézte volna meg csapata, a rivális Lazio elleni mérkőzését, inkább Angliában kirándult a barátnőjével. Az Inter labdarúgójaként, 2015-ben ököllel ütött a Nerazzurri akkori trénere, Roberto Mancini felé. Szerencsére nem találta el, de az olasz tréner azonnal kitette a keretből. A Boca Juniorsnál Schelotto vezetőedző dohányzáson kapta, állítólag az argentin top klubnál ez volt az utolsó csepp abba a bizonyos pohárba.

A La Gazzetta dello Sport egy hosszabb interjút készített Osvaldóval, aki szokásához híven nem köntörfalazott.

Miért hagytam abba a labdarúgást? Amikor a Boca Juniorsban játszottam, túl sok pletyka keringett rólam. Akkor egy olyan időszakot éltem, amikor már a házból sem volt kedvem kimenni. Közönyös lettem, kezdtem megutálni azt, amit egykor imádtam, a futballt. A foci tiszteletet érdemel. Akadtak ajánlataim Kínából is, de én inkább a barbecue-t, és a sört részesítettem előnyben a pénzzel szemben - kezdte a rózsaszín sportlap érdeklődésére Osvaldo.

Olaszország Osvaldo Serie A Olasz foci nyilatkozat
Osvaldo visszautasította a Sevillát

Osvaldo megkérdezte az interjút készítő újságírót, hogy akar-e egyet nevetni, mert van egy nagyon jó sztorija.

2016 decemberében felhívott Sampaoli, aki akkor a Sevilla vezetőedzője volt, és annyit mondott: Dani, nem kérek tőled semmit. Csinálj azt, amit akarsz a pályán, és azon kívül is, de nekem most egy csatárra van szükségem. Ez volt a válaszom: Mester! A Cosquín Rock nevű fesztiválra kell készülnöm, ezért ez nem fog összejönni. Sampaoli pedig csak annyit mondott: Igaz, elfelejtettem. Menj csak, nem hagyhatod ki!

A sajtó, és a szurkolók sokszor megkérdőjelezték az excsatár hozzáállását, szerintük ugyanis az nem volt profi focistához méltó.

Ez hülyeség. Mindig teljes erőbedobással edzettem, de sokaknak nem tetszett az extravagáns stílusom. Az igaz, hogy nekem a hármas sípszó után véget ért a mérkőzés, és utána nem rohantam edzőterembe, mint Cristiano Ronaldo, de ez nem jelent semmit. Más dolgaim is voltak.

A 31 éves korábbi olasz válogatott támadót egy dolog különösen bántotta, mégpedig, hogy nem utazhatott el a Squadra Azzurrával a 2014-es brazíliai világbajnokságra.

 Nem egy olyan személy volt, aki keresztbe akart nekem tenni. Elsősorban Prandellire gondolok, aki a selejtezőkön szerzett góljaim után nem vitt ki a 2014-es vb-re. Sajnos a médiára, és a szurkolókra hallgatott, akik nem akartak egy argentint a 10-es számú mezben látni. Végül Antonio Cassano utazott helyettem. Ez nagyon rosszul esett, persze Cassanoval semmi problémám.

A teljes interjú ezen a linken tekinthető meg.