Maffiakapcsolatait is mozgósítva akarta visszaszerezni pénzét a Palermo egykori csapatkapitánya, Fabrizio Miccoli.

Olasz foci Bajnokok Ligája BL AS Roma Chelsea Juventus Olasz foci Bajnokok Ligája BL AS Roma Chelsea Juventus Miccoli börtön Palermo maffia

 

A La Gazzetta dello Sport információi szerint, a  palermói bíróság elsőfokon három és fél éves börtönbüntetésre ítélte az olasz válogatott egykori támadóját, Fabrizio Miccolit. A 38 éves ex-futballistának a zsarolási ügye még a nyáron robbant ki, és az akkor szóba került négy év szabadságvesztéstől nem áll messze a mostani ítélet. Nyílt titoknak számított, hogy a többek között a Juventusban, Fiorentinában, és Palermóban is játszó Miccolinak maffiakapcsolatai voltak.

2010-ben a Palermo játékosaként, 12 ezer eurót adott kölcsön az egyik barátjának, aki egy szicíliai szórakozóhely tulajdonosa volt. A rózsaszín napilap úgy tudja, hogy a szóban forgó összeget soha nem látta viszont a 2015-ben a máltai Birkirkarából visszavonuló labdarúgó. Megunva a várakozást, felkereste egyik ismerősét, Mauro Lauricellát - aki az egyik híres olasz maffiacsalád fejének a fia - hogy segítsen visszaszerezni a kölcsönadott pénzt.  Miccoli tagadta, hogy a maffiához fordult volna segítségért, a Lauricellával való jó kapcsolatáról pedig abban az időben mindenki tudott.

Olasz foci Bajnokok Ligája BL AS Roma Chelsea Juventus Olasz foci Bajnokok Ligája BL AS Roma Chelsea Juventus Miccoli börtön Palermo maffia
Komoly bajban van Miccoli


Lauricella az ügyészségnek elmondta, hogy nem történt semmilyen zsarolás, ugyanis erőszakkal is csupán kétezer eurót tudtak volna visszaszerezni, ami jóval elmarad kölcsönadott összegtől, így a bíróság elmélete értelmetlen.  Érdekes, hogy a maffiavezér fiának, valamint állítólagos tettestársának, Gioacchino Amatonak 10 év szabadságvesztés is kilátásban volt, de a bíróság júliusban mégis felmentette őket, és mindössze egy év felfüggesztett börtönbüntetést kaptak.

- Teljesen megdöbbentett a bíróság döntése, amivel egyáltalán nem értek egyet. Természetesen fellebbeztünk az ítélet ellen, és minden erőnkkel azon leszünk, hogy megoldást találjunk. Fabricio nagyon ideges, és csalódott, mert pontosan tudja, hogy ártatlan, amit bizonyítani is fogunk – nyilatkozta Giovanni Castronovo, Miccoli ügyvédje.

Sajnálatos tény, hogy ismételten maffiaügyekkel kerül címlapra az olasz labdarúgás. Fabrizio Miccoli egyébként egy nagyon tehetséges játékos, aki varázslatos dolgokra volt képes a pályán. A 38 éves 10-szeres olasz válogatott támadó, karrierje legszebb éveit a Palermónál töltötte (2007-2013). A szicíliai klub csapatkapitányi karszalagját is viselhette, a szurkolók pedig nagyon szerették, és tisztelték. Összesen 165 mérkőzésen húzhatta fel a rózsaszín mezt, amiken 74 alkalommal volt eredményes. Mind a két szám, azóta is rekordnak számít a Palermo történetében.  Miccolinak a 2009/10-es szezon sikerült a legjobban, amikor 32 bajnokin 19-szer talált az ellenfelek hálójába, valamint kiosztott nyolc gólpasszt is.