Hosszas huzavona után az AS Roma csapata hivatalosan is megkapta az engedélyt a városvezetéstől. A munkálatokat 2018 tavaszán kezdik el.

Olasz foci Olaszország Serie A Stadio della Roma Róma stadion stadionépítés AS Roma Olasz foci Olaszország Serie A Stadio della Roma Róma stadion stadionépítés AS Roma

 

Az AS Roma vezetősége a klub honlapján közölte a remek hírt, hogy a városvezetés hosszas huzavona után hivatalosan is megadta az építési engedélyt, ezzel pedig minden akadály elhárult. A farkasok új otthona a Stadio della Roma nevet kapta. A stadion 55 ezer férőhelyes lesz, és a 2020/21-es szezonra tűzték ki az átadását, de már jövő tavasszal elkezdik az munkálatokat.

Nem volt egyszerű jobb belátásra bírni Róma városvezetését, ugyanis már többször visszadobták a pályázatot. 2012-ben kezdődött a projekt, és a sokadik elutasítást már az AS Roma tulajdonosa, James Pallotta is megelégelte. A Giallorossi első embere idén szeptemberben, csalódottságában tett egy olyan kijelentést, hogy amennyiben rövid időn belül nem lesz érdemi változás az ügyben, elgondolkodik a klub eladásán.

Könnyen lehet, hogy üresen marad a Stadio Olimpico. A stadiont a várostól közösen bérli az AS Roma, és a Lazio, de mivel a farkasoknak lesz saját otthonuk, ezért a rivális sasok is valamilyen más megoldást keresnének, ugyanis egyedül nem akarják kifizetni az Olimpico magas bérleti díját.

Az AS Roma a Juventus, és az Udinese után a harmadik olyan klub lehet a Serie A-ban, aki saját stadionnal rendelkezik.