A Benevento hálóőre, Alberto Brignoli az ötödik olyan kapus, aki gólt tudott szerezni a Serie A-ban. Legutóbb erre 2001-ben volt példa. VIDEÓK!

Olasz foci Olaszország Serie A Brignoli Benevento kapusgól Olasz foci Olaszország Serie A Brignoli Benevento kapusgól

 

Az bajnokság tizenötödik fordulójában az újonc Benevento az AC Milan együttesét látta vendégül. A találkozó előtt senki sem gondolta volna, hogy többszörösen történelmi mérkőzésnek lehetünk szemtanúi. A boszorkányok drámai körülmények között játszottak 2-2-es döntetlent patinás ellenfelükkel. Az egyenlítő találatot a hazaiak hálóőre, Alberto Brignoli szerezte a 95. percben. A Benevento ezzel a döntetlennel megszerezte története első pontját a legmagasabb osztályban. Brignoli is díszes társaságba lépett, ugyanis ő az ötödik kapus a Serie A fennállása óta, aki gólt tudott szerezni.

A forzaitalianfootball.com közölte a listát.

Az első gólszerző Lucidio Sentimenti volt, aki háromszor volt eredményes a Serie A-ban. Minden gólját büntetőből szerezte. Sentimenti 1942-49-ig a Juventus, majd 1949-54-ig a Lazio játékosának mondhatta magát.

Sentimenti góljai után 30 évet kellett várni, míg újra kapusgólnak tapsolhatott Olaszország. Antonio Rigamonti a Como portásaként hajthatott végre büntetőket, és csakúgy, mint nagynevű elődjének, neki is három alkalommal sikerült bevennie az ellenfelek kapuját.

Az első akciógólra 1992-ig várni kellett. Michelangelo Rampulla a Cremonese együttesénél szerepelt, amikor egy Atalanta elleni mérkőzésen hátulról elindulva sikerült betalálnia.

Elérkeztünk 2001-ig. Massimo Taibi volt az a kapus, akinek Brignoli előtt sikerült gólt szereznie. Taibi a Reggina hálóőre volt, amikor stílusosan, április elsején az Udinese elleni bajnokin bólintott a hálóba.

Volt még egy olasz kapus, akinek sikerült gólt szerezni, de nem a Serie A-ban, hanem az UEFA Kupában. Marco Amelia 2006-ban a Partizan Belgrád ellen egy oldalszabadrúgást fejelt a kapuba, amivel 1-1-re módosította a mérkőzés állását.