Az idei szezonban sok kritikát kapott Allegri legénysége, pedig a torinóiak hasonló teljesítményt nyújtanak, mint tavaly, a riválisok viszont mind erősödtek.

Olasz foci Olaszország Serie A Juventus Napoli Inter AS Roma Lazio Olasz foci Olaszország Serie A Juventus Napoli Inter AS Roma Lazio

 

A Serie A jelenleg a világ egyik, ha nem a legizgalmasabb bajnoksága. Az első öt helyezett csapat nagyon együtt van, és bármelyiknek van esélye elhódítani a Scudettot. Nem túlzás kijelenteni, hogy az olasz bajnokság a Juventus játszótere volt az elmúlt években. A torinóiak egyeduralkodónak számítanak az Appennini-félszigeten, ugyanis az elmúlt hat évben mind a hatszor ők örülhettek az idény végén, ami abszolút rekordnak számít a Serie A-ban. Az említett időszakban mindössze egy, vagy maximum két kihívója akadt a zebráknak, de ez az év más. Jól erősítettek a csapatok, hasonló a tudásbeli különbség, amit a tabella remekül megmutat.

Tizennégy forduló után két veretlen csapat is van a bajnokságban, nevezetesen a Napoli, és az Inter. A partenopei csapat az összeszokottságnak köszönhetően 38 pontot szorgoskodott össze, míg a Nerazzurri 36-ot szerzett. A nápolyiakat tartják a bajnoki cím egyik fő várományosának. A milánóiaknak úgy tűnik, csak egy erőskezű edzőre volt szükségük, hiszen a tavalyi szezonban csak a hetedik helyen végeztek, de Spalletti érkezésével javuló tendenciát mutatnak.

A harmadik helyen a Juventus áll 34 ponttal. Ha valakiket, akkor a torinóiakat soha sem szabad leírni, velük mindig, mindenhol számolni kell. Az AS Roma is szépen muzsikál az új edzővel, Eusebio Di Francescóval. A farkasok 31 pontot gyűjtöttek úgy, hogy eggyel kevesebb meccset játszottak. A Lazio a szezon egyik meglepetéscsapata. A fővárosiak neve mellett 29 egység szerepel, de nekik szintén van egy elmaradt mérkőzésük. Az öt említett csapaton túl az AC Milánnak nem sikerült a rajt, de egy hétszeres BL-győztes klubra mindig oda kell figyelni. A milánói vörös-feketék irányítását a napokban vette át Gennaro Gattuso, aki pontosan ismeri a siker receptjét.

Olasz foci Olaszország Serie A Juventus Napoli Inter AS Roma Lazio Olasz foci Olaszország Serie A Juventus Napoli Inter AS Roma Lazio
Az egy évvel korábbi, és a jelenlegi tabella

Annyira megszokott volt, hogy a Juventus kis túlzással rajt-cél győzelmet aratott az elmúlt években, hogy a sajtó a szezon kezdete óta azt boncolgatja, hogy vajon mi nem stimmel a rekordbajnoknál? A WhoScored statisztikái szerint, minden rendben a Bianconeri háza táján, ugyanis nem a zebrák gyengültek, hanem a többi csapat nőtt fel hozzájuk.

A tavalyi szezon ugyanezen szakaszán, vagyis a tizennegyedik forduló után a Juventus állt az élen 33 megszerzett ponttal (11 győzelem, három vereség). Az AS Roma 29 ponttal a képzeletbeli dobogó második fokán tanyázott 29 ponttal. A Giallorossit az AC Milan követte a sorban ugyanannyi pontot szerezve, mint a rómaiak. A negyedik-ötödik pozícióban is holtverseny volt. A Lazio, és az Atalanta is 28-28 egységgel a neve mellett büszkélkedhetett. A Napoli a hetedik (25 pont), az Inter pedig csak a nyolcadik (21 pont) helyen tartózkodott.

Az olasz csapatok mindegyike elmondhatja magáról, hogy fejlődött, és több pontot gyűjtött, mint tavaly. A legnagyobb formajavulás az Internél figyelhető meg, a milánóiak 15 ponttal – ami öt győzelemnek felel meg – szereztek többet idén. A Juventus egy ponttal gyűjtött többet, ami azt jelenti, hogy szinte stagnál, vagyis hasonló teljesítményt nyújt, mint az előző kiírásban. Tehát, Allegri legénysége egyáltalán nem teljesít rosszabbul, mint tavaly, csak a többi klub fejlődött fel, ami nagyon izgalmassá teszi a bajnokságot.