A Juventus argentin támadója árnyéka régi önmagának. Formahanyatlásának leküzdésében az egyre növekvő frusztrációja is hátráltatja.

Olasz foci Bajnokok Ligája BL AS Roma Chelsea Juventus Olasz foci Bajnokok Ligája BL AS Roma Chelsea Juventus Olaszország olasz válogatott Squadra Azzurra vb selejtező

 

A Serie A 8. fordulójának nyitómérkőzésén, a Juventus a remek formában lévő Lazio együttesét fogadta. A torinóiak Costa révén megszerezték a vezetést, de a végén mégis a fővárosiak örülhettek, ugyanis Ciro Immobile duplájával megfordították a találkozót (2-1). A sasok ezzel az idegenbeli győzelemmel óriási meglepetést okoztak, és megtörtek egy nagyon hosszúra sikerült rekordot. A Juventus 41 bajnoki mérkőzés után veszített újra hazai pályán, ami legutóbb 2015. augusztus 23-án, az Udinese ellen fordult elő.

A torinóiaknak komoly fricskát jelent az is, hogy a sajátnevelésű támadójuk, Immobile – akiről talán túl könnyedén mondtak le – jelentette a vesztüket. A 26 éves olasz csatár elképesztő formában van. Már 11 találatnál jár a Serie A idei kiírásában, ami azt jelenti, hogy a Lazio eddig szerzett góljainak több mint a fele (52%-a), az ő nevéhez fűződik.

Olasz foci Bajnokok Ligája BL AS Roma Chelsea Juventus Olasz foci Bajnokok Ligája BL AS Roma Chelsea Juventus Olaszország olasz válogatott Squadra Azzurra vb selejtező
Higuaín várakozáson alul teljesít

A Juventusnál ellenben nem lehetnek megelégedve a kezdőcsatár, Gonzalo Higuaín teljesítményével. Az argentin támadó árnyéka önmagának. A Lazio elleni mérkőzésen több alkalommal betalálhatott volna, ám végül nem járt sikerrel, pedig a rómaiak kapusa, Strakosha közvetlen közelről rúgta belé a labdát, de még az is a felsőkapufára pattant. Erre szokták mondani, szegény embert még az ág is húzza.

Ha csak a statisztikákat vesszük alapul, akkor sem túl rózsás Higuaín helyzete. A 29 éves játékos a bajnokság idei kiírásban, eddig három alkalommal volt eredményes. Az előző két szezonban a nyolcadik fordulót követően, már egyaránt hat találatnál járt. A Juventus ebben az idényben még nem találkozott a Napoli, Milan, Roma, Inter négyessel, vagyis a topcsapatok közül egyikkel sem. Ennek tudatában, még nagyobb jelentősége van, hogy mindössze három találat fűződik a nevéhez, amiket a Cagliari, a Chievo, valamint az Atalanta ellen szerzett. A 2015/16-os szezonban, még a Napoli játékosaként, a kilencedik fordulóig kétszer vette be a Lazio, egyszer a Juventus, egyszer pedig az akkor jó erőkből álló Fiorentina kapuját.

A Lazio elleni mérkőzésen a már említett, több elpuskázott lehetőség miatt, a mezőnyjátékosok közül a leggyengébb, 6,2-es osztályzatot kapta. A WhoScored adatai alapján az idei szezonban, átlagosan 7,2-es értékelésnél jár, ami a csapaton belül a hetedik helyre elég. Ez a statisztika jól rávilágít, hogy nem csak Higuaín van rossz formában a Juventusnál.

Olasz foci Bajnokok Ligája BL AS Roma Chelsea Juventus Olasz foci Bajnokok Ligája BL AS Roma Chelsea Juventus Olaszország olasz válogatott Squadra Azzurra vb selejtező

Higuaín formahanyatlását az argentin válogatottnál is észlelték, ezért Sampaoli szövetségi kapitány az utolsó két, sorsdöntő vb-selejtezőre már nem is postázott neki meghívót. A 29 éves támadót a szurkolók, és a közvélemény is kikezdte. Először az érte kiadott 90 millió eurót nehezményezték, majd testalkata, és a folyamatos rossz formája miatt érte kritika. A Juventus szimpatizánsai a Barcelona elleni Bajnokok Ligája mérkőzésen a lecserélésekor kifütyülték, Higuaín pedig a középső ujját felmutatva reagált az őt ért sérelmekre. Nincs könnyű helyzetben az argentin... Vajon visszanyeri majd régi formáját, vagy rövidesen távozni fog Torinóból? Erre a kérdésre csak az idő adhat választ, de egyre mélyül az a bizonyos gödör.