Könnyen rövidre sikerülhet a Bajnokok Ligája idei szezonja az Itáliát képviselő kluboknak, amennyiben nem produkálnak megfelelő eredményeket.

Kedden, és szerdán folytatódik a Bajnokok Ligája csoportkörének küzdelmei. Az első körben nem sok sikerélményben volt része az olasz csapatoknak, hiszen a Juventus-Napoli-Roma triumvirátus összesen egy pontot tud felmutatni.

A fővárosiak gólnélküli döntetlent játszottak az Atlético Madriddal, ami vállalható eredmény, de ezért köszönettel tartoznak kapusuknak Alissonnak. A második félidő alapján joggal lehet kijelenteni: A spanyolok veszítettek el két pontot. A Napoli meglepetésre üres kézzel tért vissza Ukrajnából, a Sahtar Donyeck pedig teljesen megérdemelten tartotta otthon a három pontot (2-1). Az olaszok erejéből csupán a szépítő gólra futotta, azt is tizenegyesből szerezték. A Juventus a vártnál simább vereségbe futott bele Barcelonában (3-0). A torinóiak nem tudtak mit kezdeni Messi klasszisával, és az előrejátékkal is hadilábon álltak.

A második körben, mind a három Olaszországot képviselő csapatnak adott a lehetőség a javításra, amivel élniük is kell, ha tovább akarják dédelgetni a továbbjutás reményét.

Szükség lesz a Napoli összeszokottságára

Napoli

Először a Partenopei lép pályára, kedden a Feyenoordot fogadja. Maurizio Sarri legénységének kötelező a győzelem, ugyanis az ukrajnai vereséggel máris lépéshátrányba került a bombaerős Manchester Cityvel szemben. A holland címvédő 4-0-s vereséget szenvedett az angoloktól, vagyis szintén adós maradt a szurkolóik felé. A Napoli elképesztő formában van, a hazai fronton eddig százszázalékos a mérlege. A 22 lőtt, és mindössze négy kapott gól is tiszteletet parancsoló statisztika. Az elmúlt két hétben az elsöprő fölény kicsit alábbhagyott. Először a Sahtartól szenvedtek vereséget a Bajnokok Ligájában, majd a hétvégén a bajnokságban, az újonc Spal tört borsot az orruk alá (3-2). A győzelem vezéráldozattal is járt, ugyanis Arkadiusz Milik keresztszalag szakadást szenvedett, ami közel félév pihenővel jár. Ezzel Sarri rotációs lehetősége jelentősen korlátozódott, ami a támadósort illeti. A Feyenoord remekül rajtolt a bajnokságban, de az utóbbi időszak nem sikerült eredményesen. Először a PSV otthonában szenvedtek vereséget, majd meglepetésre hazai pályán, a NAC Breda ellen botlottak.

Juventus

Szerdán a torinóiak az Olimpiakoszt látják vendégül, és próbálják meg feledtetni a Barcelona elleni blamát. Persze, a Camp Nou-ban nem szégyen a vereség, de a mutatott játék bőven hagy kívánnivalót maga után. Massimiliano Allegri azóta újra visszavezette a Bianconerit a győztes útra, amit először a Fiorentina (1-0), majd a városi rivális Torino (4-0) bánt. A Juventus, a Napoli mellett a másik százszázalékos csapat a Serie A-ban. Az olaszok támadójától, Paulo Dybalától joggal tarthatnak a görögök, ugyanis az argentin már tíz találatnál jár a bajnokságban. Az Olimpiakosz óriási meglepetésre két döntetlennel, egy vereséggel, és mindössze két győzelemmel kezdte az idei kiírást. Nem csak a hazai pontvadászatban szenved a görög óriás, hanem a Bajnokok Ligájában is, ahol egy a Sporting elleni vereséggel nyitottak (3-2). A Juventusnak kötelező a győzelem, amennyiben versenyben akar maradni a csoportelsőségért vívott harcban.

Dybala remek formában játszik

Roma

A fővárosiak szerdán, a Bajnokok Ligájában először résztvevő, Qarabag otthonába látogatnak. A Giallorossinak kényelmi szempontból biztosan nem lesz kellemes az azerbajdzsáni kirándulás, ugyanis De Rossiéknak öt órát kell repülniük Bakuig. Az újonc remekül, öt győzelemmel indította az azeri Premier League-t. Az elsőszámú európai kupasorozatban viszont csúnyára sikerült a debütálás. A Chelsea „vérfürdőt” rendezett Londonban, 6-0-ra verte a Qarabagot. A Roma, az Intertől kapott kijózanító pofon után, meggyőzően menetel a Serie A-ban. Eusebio Di Francesco legénységének csak akkor ér majd valamit az Atlético Madrid ellen szerzett pontja, ha legyőzi az azerieket. A C-jelű kvartett, egy nagyon erős csoport, és több mint valószínű, hogy aki nem veri oda-vissza a Qarabagot, az nem jut tovább az egyenes kiesés szakaszba. Az olaszoknak nem jó hír, hogy a hétvégi, Udinese elleni bajnokin Diego Perotti gyarapította a sérültek már amúgy is terjedelmes listáját. Az argentin szélső, aki – bár ott van az utazó keretben – minden bizonnyal nem tudja vállalni a játékot. Ettől független, nem lehet más célja a Romának, mint a győzelem megszerzése.