A 39 éves hálóőr a Gran Gala del Calcio nevű díjátadón bejelentette, mégsem mondja le a válogatottságot, valamint problémának tartja, hogy ő nyerte az év játékosa címet.

Olasz foci Gran Gala del Calcio Olaszország Buffon gála díjak Olasz foci Gran Gala del Calcio Olaszország Buffon gála díjak

 

Hétfő este Itália egyik szeme figyelte csak a tizennegyedik forduló zárómérkőzését, ahol az Atalanta 1-0-ra legyőzte az újonc Benevento gárdáját. Tekintetének másik fele a Gran Gala del Calcio elnevezésű rendezvényre összpontosult, ahol az elmúlt idény legjobbjait díjazták olaszhonban.

Az edzők közül a Napoli mestere, Maurizio Sarri kapta meg a díjat, míg a legjobb játékosnak a Juventus hálóőrét, Gianluigi Buffont választották. A legjobb Serie B-s labdarúgó pedig Alessio Cragno lett, aki oroszlánrészt vállalt a Benevento feljutásában. A játékvezetők közül Nicola Rizzoli részesült elismerésben.

Buffon humorosan, egy kis cinizmussal is fűszerezve nagyon frappánsan reagált, miután átvette a díjat.

- Most akkor már értem, miért estünk ki a svédek ellen a világbajnoki selejtezőn – idézi Buffon szavait a La Gazzetta dello Sport.

A 39 éves hálóőr a mondanivalójának legfontosabb aspektusát stílusosan a díjátadó végére tartogatta, és ezzel magára irányította a gála reflektorfényét. Buffon ugyanis közölte, hogy mégsem vonul vissza az olasz válogatottól, mint ahogyan azt korábban, a svédek elleni vesztes pótselejtezőt követően bejelentette.

- Csak tartottam egy kis szünetet, amire a korom miatt volt szükségem. Én a Juventus, és az olasz válogatott katonája vagyok. Ha hatvanéves leszek, és hiányzik a kapus a válogatottból, akkor is elfogadom a meghívást, mert számomra megtiszteltetés az országomat képviselni – öntött tiszta vizet a pohárba Buffon.

A szezon álomcsapata (4-3-3): Buffon - Dani Alves, Bonucci, Koulibaly, Alex Sandro - Nainggolan, Pjanic, Hamsik - Mertens, Higuaín, Dybala.

Olasz foci Gran Gala del Calcio Olaszország Buffon gála díjak Olasz foci Gran Gala del Calcio Olaszország Buffon gála díjak
A Serie A álomcsapata