Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tragédiával felérő dráma Olaszországban

A Squadra Azzurra biztosan nem lesz ott a 2018-as oroszországi világbajnokságon. Ventura szövetségi kapitány még nem nyújtotta be lemondását, viszont Buffon, De Rossi és Barzagli bejelentette visszavonulását a válogatott-tól.

Olaszország Squadra Azzurra Buffon Ventura vb olasz válogatott

0 Tovább

Magyar utánpótláskérdés olasz ellenpéldával

Az olasz U21-es válogatott magja már rendszeresen játszik a Serie A-ban, míg magyar részről sokan még csak perememberek a jóval gyengébb NB I-ben.

Olaszország Serie A U21 Magyarország NB I Chiesa fiatalok utánpótlás Olaszország Serie A U21 Magyarország NB I Chiesa fiatalok utánpótlás

0 Tovább

Kórház az örök város szélén

Az AS Roma csapatánál az utóbbi időben jelentősen megnőtt az egy főre jutó keresztszalag szakadások száma.

Olasz foci Bajnokok Ligája BL AS Roma Chelsea Juventus Olasz foci Bajnokok Ligája BL AS Roma Chelsea Juventus Olaszország Serie A sérülés

0 Tovább

Higuaín és a folyamatosan mélyülő gödör

A Juventus argentin támadója árnyéka régi önmagának. Formahanyatlásának leküzdésében az egyre növekvő frusztrációja is hátráltatja.

Olasz foci Bajnokok Ligája BL AS Roma Chelsea Juventus Olasz foci Bajnokok Ligája BL AS Roma Chelsea Juventus Olaszország olasz válogatott Squadra Azzurra vb selejtező

0 Tovább

Gyenge játék és gólínség

Ha nem talál ki valamit Ventura, akkor nagyon nehéz dolga lesz az olasz válogatottnak, bármelyik csapat ellen is játssza a pótselejtezőt.

Európában kedden este befejeződtek a világbajnoki selejtező csoportmérkőzései. Az öreg kontinensről tíz válogatott már biztosan ott lesz Oroszországban jövőre. Ahogy arra a szeptemberi spanyolok ellen elszenvedett súlyos vereség után számítani lehetett, Olaszország a második helyen végzett a G-jelű csoportban. Ez talán még vállalható eredmény is lenne, viszont az utolsó négy mérkőzésen nyújtott gyenge produkció komoly aggodalomra adhat okot. Az utolsó körben először Macedóniát látta vendégül Giampiero Ventura legénysége, majd hétfőn Albániában fejezte be a csoportkört.

A 69 éves szakember már a kerethirdetésnél problémába ütközött, ugyanis Marco Verratti, Daniele De Rossi, és Lorenzo Pellegrini is sérüléssel bajlódott, így nem állhattak a szövetségi kapitány rendelkezésére. Ventura a középpálya felépítését megoldotta, ám a támadósor láttán már több kritika is érte az elképzelését. Meghívót kapott az az Éder, aki mindössze 78 percet töltött a pályán az idei szezonban, gólt pedig egyet sem szerzett. Az Inter támadója mellett, Manolo Gabbiadini sem feltétlenül szolgált rá a bizalomra, hiszen a Southamptonban négyszer kapott helyet a kezdőcsapatban, és egy találat fűződik a nevéhez. Simone Zaza ellenben kimaradt a keretből, ami komoly meglepetés, különösen annak tudatában, hogy hét bajnokin, hat találatnál jár a Valenciában. Belotti is megsérült az edzőtáborban, így pedig már végképp adta magát Zaza meghívása, Ventura azonban ezt is máshogy gondolta, és végül a Chievo támadójára, Roberto Inglesere esett a választása.

Olaszország Olasz válogatott Squadra Azzurra Ventura vb vb selejtező
Sok dolga lesz Venturának

Ezek a döntések meg is pecsételték az olasz válogatott támadójátékát. Pénteken hazai környezetben, a csoport ötödik helyén szerénykedő Macedónia ellen, mindössze egy sovány 1-1-es döntetlenre voltak képesek Buffonék. A Squadra Azzurra egyetlen gólját a középhátvéd, Chiellini szerezte. A statisztika is beszédes, ugyanis az olaszok kilencszer próbálkoztak lövéssel, ebből csak három találta el a kaput. Ez hazai pályán egy nagyon gyenge eredmény.

Hétfőn javítottak a Csizmaország játékosai, és idegenben Candreva góljával, 1-0-ra legyőzték Albániát, így legalább szépen zárták a csoportot. A játék azonban itt is várakozáson aluli volt. Venturának ki kell találnia valamit, hogy gördülékennyé tegye a támadójátékot, mert az elmúlt négy meccsen szerzett három gól nagyon kevés. Olaszország a második helyen végzett, vagyis pótselejtezőre kényszerül, ahol kiemeléses rendszer lép életbe. Ilyen teljesítménnyel nagyon nehéz lesz, bármelyik csapat ellen kiharcolni a világbajnoki szereplést.

A playoff mérkőzések párosításait október 17-én, Zürichben sorsolják. Az első mérkőzéseket november 9-11, míg a második felvonást november 12 és 14-e között rendezik.  A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség döntésének értelmében, az aktuális FIFA-világranglista alapján a négy jobb együttes lesz a kiemelt.

 Kiemelt nemzetek:

- Svájc
- Olaszország
- Horvátország
- Dánia

Nem kiemelt nemzetek:

- Svédország
- Észak-Írország
- Írország
- Görögország

0 Tovább

Campione

blogavatar

Futball az olasz csizmában.

Utolsó kommentek