Másképp is el lehet költeni közel 80 millió eurót

A Juventus az elmúlt években a világ legdrágább védőjének az árából, négy klasszis középhátvédet vásárolt, akik jelentős nyomot hagytak maguk után.

Olasz foci Olaszország átigazolás Juventus Cannavaro Thuram Chiellini Bonucci van Dijk Liverpool Olasz foci Olaszország átigazolás Juventus Cannavaro Thuram Chiellini Bonucci van Dijk Liverpool

0 Tovább

A kétarcú olasz fal

A Fifa-gálán Leonardo Bonuccit beválasztották az év csapatába. Az idei kiírásban azonban remek teljesítménye helyett, hibáitól, balhéitól, és kiállításától hangos az Appennini-félsziget.

Olasz foci Bajnokok Ligája BL AS Roma Chelsea Juventus Olasz foci Bajnokok Ligája BL AS Roma Chelsea Juventus Serie A Bonucci piros lap AC Milan Fifa

0 Tovább

Montella a sikertelenség oka?

Az AC Milan szimpatizánsai szerint igen, de ennél összetettebb problémáról van szó.

A nyáron kezdődött minden. Az AC Milan kínai tulajdonosa összesen közel 200 millió eurót költött 11 játékos átigazolására. Az elvárás a bajnokságban az első négyben végezni, az Európa Ligában pedig minél messzebb eljutni. Ez egyébként a keret erősségét figyelembe véve, reális célkitűzés.

Montella legénysége az Európa Ligát, és a bajnokságot is remekül kezdte. A pozitív, nagy gólkülönbségű eredmények láttán pedig a szurkolók egyre merészebb célokat fogalmaztak meg, még a Scudetto megnyerése is szóba került. A harmadik fordulóban azonban jött egy kijózanító, 4-1-es pofon a Laziótól, majd a Sampdoria is térdre kényszerítette a piros-feketéket (2-0). Ezzel el is érkeztünk az elmúlt hétvégéhez, amikor az AS Roma látogatott a San Siroba. A fővárosiak mind a három bajnoki pontot elvitték, a Milan pedig az újabb vereséggel egyre távolodik a BL-t érő pozícióktól.

AC Milan Serie A Milan Montella Borini Calhanoglu Bonucci Olasz foci
Nem áll jól Montella szénája

A vezetőség kifejezte nemtetszését, majd elbeszélgetett Montellával. A szurkolók természetesen már egyből leváltották volna az olasz edzőt. Kicsit bonyolította a helyzetet, hogy a Milánnal Bajnokok Ligáját, és bajnokságot is nyerő, Carlo Ancelottit elbocsájtották a Bayern Münchentől. A fennforgásokra természetesen a szurkolók, valamint a sajtó is rácsapott, és kész tényként kezelték a hírt, hogy Ancelotti visszatér korábbi sikerei helyszínére. Milyen stílusos, hogy a rózsaszín ködöt, a rózsaszín lap, a La Gazzetta dello Sport oszlatta el. Az 58 éves tréner úgy nyilatkozott, hogy a pihenésre szeretne fókuszálni, és ebben az idényben biztosan nem vállal munkát. Tehát, a vezetőség végül nem változtatott, és Montella maradt az edző. A pletykák azonban nem szűntek meg, az olasz sajtóban megjelent hírek szerint, amennyiben nem javulnak az eredmények Walter Mazzarri, vagy Paolo Sousa lehet a Milan vezetőedzője.

Vajon tényleg mindenben Montella lenne a hibás? Ennél azért összetettebb az probléma. A Milan kezdőcsapatában – a Roma ellen - kilenc új igazolás is helyet kapott, de ez a szám korábban is hét, vagy nyolc volt. Ennyi új embert képtelenség ilyen rövid idő alatt gördülékenyen működő gépezetté kovácsolni. Montella a szezon eleje óta három különböző szerkezetben is pályára küldte a csapatot (4-3-3, 3-5-2, 3-5-1-1). Ez is azt bizonyítja, hogy egyelőre keresi azt az egyet, amire a keret a legalkalmasabb, és amiben a leghatékonyabb.

 A piros-feketék egyébként a bajnokságban sem produkálnak rossz számokat, ugyanis eddig összesen 114-szer próbálkoztak kapura lövéssel, amiből 38 el is találta azt. Ez mérkőzésenként átlagosan 16/5,5-ös statisztikát jelent. A bekapott 10 gól sem lenne annyira rossz, ha a többség nem óriási védelmi hibákból születne, mint például a Sampdoria elleni első. A tíz lőtt gól hét meccsen kevés, ha az említett átlagot vesszük alapul. A helyzeteket pedig nem az edzőnek, hanem elsősorban a csatároknak kell berúgni. A Cutrone-Silva-Kalinic támadótrió eddig négy gólnál jár. Itt érdekes megjegyezni, hogy a Lazio csatára, Immobile egyedül kilencszer, míg Dybala tízszer volt eredményes.

AC Milan Serie A Milan Montella Borini Calhanoglu Bonucci Olasz foci
Calhanoglu adós a jó teljesítménnyel

A szurkolók a sikertelen teljesítmények után hajlamosak bűnbakot keresni, és ezt Montella mellett, Fabio Borini személyében találták meg, amit elég nehéz megérteni. A 26 éves olasz támadó mindössze 1 millió euróért érkezett, nem feltétlen a kezdőcsapatba. A WhoScored nevű statisztikai oldal a bajnokságban 6,56-os átlagosztályzatot adott Borininek, ami csapaton belül a középmezőnyben van. Tehát, hozza azt a szintet, amiért odavitték, a harcossága és a küzdőszelleme pedig az eddigi mérkőzések alapján kiemelkedő.

A legtöbbet a 42 millió euróért szerződtetett, Bonuccitól várhatnák a klub szimpatizánsai, de eddig a csapatkapitány is adós maradt a jó teljesítménnyel. A WhoScored 6,67-es átlagosztályzatot adott. Megváltóként aposztrofálták Calhanoglu érkezését, aki a kreatív középpályáért lenne felelős. A török játékosnak 6,36-os az átlagosztályzata, ami az egyik leggyengébb az egész Milánban. A piros-feketék csiszolatlan gyémántja, Gigio Donnarumma sem büszkélkedhet a maga 6,37-es osztályzatával.

Az AC Milan a bajnokság következő fordulójában, a városi rivális Interrel néz farkasszemet, ami minden szempontból egy vízválasztó mérkőzés lesz.

0 Tovább

Campione

blogavatar

Futball az olasz csizmában.

Utolsó kommentek