Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Brutális párosítások a BL-ben

Az olasz csapatok viszont szerencsésnek vallhatják magukat a Bajnokok Ligája sorsolását követően. Ez azonban nem mondható el az Európa Ligában szereplő itáliai klubokról, akik már sokkal pechesebbek voltak.

Olasz foci Olaszország Bajnokok Ligája BL sorsolás Juventus AS Roma Európa Liga EL Lazio AC Milan Napoli Atalanta Olasz foci Olaszország Bajnokok Ligája BL sorsolás Juventus AS Roma Európa Liga EL Lazio AC Milan Napoli Atalanta

0 Tovább

Az olasz csapatok hete

Az itáliai klubok veretlenül, öt győzelemmel, egy döntetlennel zárták a nemzetközi kupasorozatok második csoportkörét. Ezzel a teljesítménnyel a Serie A megelőzte a német Bundesligát.

Remek héten vannak túl a nemzetközi kupákban résztvevő olasz csapatok. A Bajnokok Ligájában érdekelt mindhárom együttes győzelemmel zárta szeptember utolsó hetét, míg az Európa Ligában két győzelem, egy döntetlen a mérleg. Tehát, a hat résztvevő klub veretlen maradt, számszerűsítve összesen 16 pontot szereztek meg a maximális 18-ból. Ez a teljesítmény különösen az UEFA új koefficiens-rangsora megtekintése után ér látványosan sokat.

A Serie A megelőzte a német Bundesligát, és feljött a tabella harmadik helyére a spanyolok, és az angolok mögé. A szigetországiak is belátható távolságon belül helyezkednek el (közel 1500 egység a különbség), míg a spanyolok nagyon magabiztosan birtokolják a képzeletbeli dobogó legfelső fokát (közel 28 ezer egység a különbség). Ez legutóbb 2010-ben fordult elő utoljára. Akkoriban nagy érvágást jelentett az olasz labdarúgásnak a németek előzése, mivel a Calcio elvesztette a négy BL hely jogát, azóta pedig csak legjobb esetben is, három csapatot vonultathat fel a legrangosabb európai kupasorozatra. Az előzésben a legnagyobb szerepet Olaszország jelenlegi zászlóshajója, a Juventus játszotta. A torinóiak az elmúlt három év alatt kétszer is bejutottak a Bajnokok Ligája döntőjébe, ami jelentős mennyiségű pontot hozott a Serie A-nak.

Olasz foci Serie A Olaszország Juventus Napoli AS Roma AC Milan Atalanta Lazio
UEFA koefficiens-rangsora

Nem akkora meglepetés, hogy a Bundesliga hátrébbkerült a listán, ugyanis mind a hat német nemzetközi kupacsapat vereséggel zárta a második csoportkört.

A Campione érdekességképpen összegyűjtötte, hogy 2010-óta melyik olasz klubok zártak a negyedik helyen a bajnokságban, amivel kénytelenek voltak lemondani a Bajnokok Ligájában való indulás jogáról.

A visszasorolás legnagyobb vesztese kétségkívül a Fiorentina. A violák háromszor (2012/13, 2013/14, 2014/15) végeztek a negyedik pozícióban, de így „csak” az Európa Liga állandó résztvevőinek mondhatták magukat. Ennek nem csak szakmai, de komoly anyagi vesztesége is volt, amit szintén figyelembe kell venni. A BL-ért jóval több pénz jár, amitől a Fiorentina három alkalommal is elesett. A firenzeieken kívül még a Lazio (2011/12), az Inter (2015/16), és az Atalanta (2016/17) bukta el a Bajnokok Ligáját a fent említett okok miatt.

Az olasz csapatok múlt heti eredményei a nemzetközi kupasorozatokban:

Bajnokok Ligája:

Napoli – Feyenoord 3-1 (1-0)

Qarabag – AS Roma 1-2 (1-2)

Juventus – Olimpiakosz 2-0 (0-0)

 

Európa Liga:

Lazio – Waregem 2-0 (1-0)

AC Milan – Rijeka 3-2 (1-0)

Lyon – Atalanta 1-1 (1-0)

0 Tovább

Campione

blogavatar

Futball az olasz csizmában.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek